غذا های محلی جندق
باسلام بخش آشپزی (غذاهای سنتی جندق) را، با همکاری خانم طباطبائی راه اندازی کردیم
1/آش دوغ (آش انغوزه): یکی ازغذاهای سنتی جندق آش دوغ است سبزیهای آن شامل شوید،رازیانه،برگ تازه ی سیر،انغوزه است بعد از پختن سبزی و نخود و لوبیا رشته را اضافه میکنیم و بعد از آن دوغ را اضافه می کنیم این آش راهم میتوان بدون نعنا داغ و زرد چوبه استفاده کردهم میتوان نعنا داغ و زرد چوبه را اضافه کرد ...آش آماده سرو است.
2/ کماچ سهن (آردجوانه ی گندم): از آرد گندم و آردسهن به اندازه ی مساوی درظرفی میریزیم بعدبا کمی آب که با شکرمقداری شیرین شده داخل آردها می ریزیم به حدی که خمیربه دست نچسبد سپس آنرا داخل تابه ای که مقداری روغن درآن ریخته ایم و کمی داغ شده است می گذاریم بعدخمیر راپهن می کنیم با فشاردست وسط آنرا کمی گود می کنیم و روی آنرابا چاقو برشهایی به شکل پیتزا می زنیم و روی آن رابا کنجد و سیاه دانه تزئین می کنیم بعد درتابه رامی گذاریم یک طرف آن که سرخ شد طرف دیگرراهم سرخ می کنیم بعد شیره خرما یا شیره نبات راروی آن میریزیم.
3/کماچ گندم: این کماچ راهم میتوانیم با آردبربری تهیه کنیم و ازآن خمیردرست کنیم ولی راحت تراینست که یک چونه خمیربربری تهیه کنیم یک استکان شیر و یک عددتخم مرغ وکمی زردچوبه که درروغن تفت دادیم به خمیراضافه می کنیم. میتوان داخل خمیرکمی سیاه دانه هم اضافه کردمن به شخصه زیره سیاه،تخم گشنیز،تخم شوید،تخم رازیانه،ازهرکدام نصف قاشق چای خوری میریزم البته بسته به سلیقه میشودخمیررابدون انها تهیه کرد.سپس خمیرراکامل مخلوط میکنیم روغن راداخل قابلمه میریزیم کمی که داغ شدخمیررا می گذاریم و در قابلمه رامی بندیم وقتی یک طرف سرخ شدطرف دیگرهم سرخ می کنیم کماچ گندم راهم میتوان ساده میل کرد وهم باماست سروکرد.
4/سورک:طرزپخت آن مثل کماچ گندم است یعنی یه چونه خمیربربری میگیریم یک استکان شیریک عددتخم مرغ وکمی کنجداضافه میکنیم البته میشودکنجدراحذف کرد(بسته به سلیقه شما)موادراکامل بادست مخلوط میکنیم (نباید خمیر بدست آمده سفت باشد)درتابه ای که روغن آن داغ است به اندازه یک قاشق موادرامانندکتلت میریزیم سورک به سرعت سرخ میشودمواظب باشیدنسوزدوآن راپشت وروکنیدتاطرف دیگرهم سرخ شوددرجندق اکثرا ازاین نانهای کوچک درماه مبارک رمضان باپنیروگوجه،خیارهم سرومیکنند.
5/ اماچ:نوعی آش ترش است که ترشی آن قره قروت میباشد.طرزپخت آن این طوراست ابتداعدس راکمی میپزیم سپس برگ چغندریااسفناج خردشده رابه عدس اضافه میکنیم وقتی سبزی پخته شدقره قروت رامیریزیم(ترشی آنرا رابسته به ذائقه میریزیم)بعدکمی آردراخمیرمیکنیم به حدی که به دست نچسبدبعدآن رارنده میکنیم وکم کم به اماچ اضافه میکنیم که گلوله نشودخمیررابه حدی میریزیم که نه آش خیلی شل باشدونه خیلی سفت وقتی خمیرپخته شدسیرداغ،نعناداغ،وزردچوبه ای که درروغن تفت داده ایم رابا آش اضافه میکنیم ودرآخرهم کمی نمک میریزیم اماچ آماده است نوش جان.
6/جوشواره:برگ شلغم راخردمیکنیم وباپیازوادویه تفت میدهیم درصورت تمایل میشود کمی سیرهم درموادرنده کنیدسپس کمی آب به آرد اضافه میکنیم وبه شکل خمیرآماده میکنیم به حدی که خمیربه دست نچسبد سپس خمیرراباوردنه پهن میکنیم بعدباته لیوان تکه تکه خمیرراکف دست صاف میکنیم خمیررازیاد نازک نمیکنیم سپس یک قاشق ازسبزی که تهیه کردیم راداخل خمیرمیگذاریم ودورآنرامی پیچیم قابلمه ای راپرازآب میکنیم وقتی جوش آمد(بایدآب کامل به نقطه جوش برسد تاخمیربازنشود)جوشواره هارادرون قابلمه میریزیم بعدازحداقل سه ساعت پخته میشود سپس نعناداغ وزردچوبه رابه همراه کشک تفت میدهیم وروی جوشواره میریزیم کشک هرچه بیشترباشد جوشواره راخوشمزه ترمیکند.
7/شلشلی : بزودی....... منتظر باشید.
حتما دوباره به این صفحه مراجعه نمایید، بزودی همه غذاهای محلی جندق با عکس منتشر میشود.

اولین سایت رسمی شهر جندق